Mosonmagyaróvár

Befejeződött a „Hajléktalan szálló korszerűsítése Mosonmagyaróváron” EFOP-2.2.3-17-2017-00006 azonosítószámú projekt 2020. január 30.

A Mosonmagyaróvár Térségi Társulás az EFOP-2.2.3-17-2017-00006
azonosítószámú, „Hajléktalan szálló korszerűsítése Mosonmagyaróváron” című pályázatával 86.000.000,- Ft  vissza nem térítendő támogatást nyert  a EFOP-2.2.3-17 „Átmeneti és  rehabilitációs intézmények  korszerűsítése” című felhívás keretén belül.

 

Kedvezményezett neve:               Mosonmagyaróvár Térségi Társulás
Projekt címe:                                   Hajléktalan szálló korszerűsítése Mosonmagyaróváron
Szerződött támogatás összege:  86.000.000,- Ft
Támogatás mértéke:                     100 %

A projekt a Barátság utca 20. alatt található, már korábban is üzemelő hajléktalan szálló területén valósult meg. A bővített és korszerűsített intézmény több rászorulót tud majd befogadni és melegen tartani. A projekt megvalósulása során az itt dolgozók körülményei is javultak. A 2019. év elején indult beruházás 2020. január 31. időpontban zárul le. A fejlesztés eredményeképpen az üzemeltetéshez szükséges irodahelyiségeket - vezetői irodát, szociális munkás irodát, teakonyhát, interjú szobát - és személyzeti vizesblokkot, valamint a bentlakók részére egy társalgó helyiséget, továbbá nemenként elkülönített vizesblokkot alakítottak ki. A meglévő "B" épületrészben felszabaduló irodahelyiségekből egy hálóhelyiség, és a legrégibb "A" épületrészben a hálóhelyiségek és kiszolgáló helyiségei átszervezésével praktikusabb alaprajzi elrendezésű egység jött létre a vizesblokkok teljes átalakításával, felújításával. Az épület fűtési és víz-szennyvíz hálózatának rendszere is felújításra került. A "B" épületrészben található férfi vizesblokkban teljes burkolat és szanitercsere történt.

A projekt fizikai zárása megtörtént, pénzügyi zárása folyamatban van.

 

A projekthez tartozó mellékletek az alábbi linken találhatóak:

http://mosonmagyarovarterseg.hu/dokumentumok/kat/56